Sisusta Rakkaudella

From Finland to Norway

Oopperatalon katolla olisi viihtynyt pidemmänkin tovin auringosta nauttien.

Pakoilimme mieheni kanssa Juhannuksen viettoa Osloon. Norjaan päädyimme oikeastaan lyhyiden matkustusaikojen vuoksi. Olemme avopuolisoni kanssa nähneet jo jonkin verran Keski- ja Etelä-Eurooppaa, joten vaihtelun vuoksi halusimme vähän skandinaavisempaa meininkiä. Ajankohdan huomioiden Oslo oli meille oikea paikka, sillä Norjassa Juhannusta vietettiin vasta lähtöpäivänämme sunnuntaina 24.6. Saimme siis viettää ihan tavallisen viikonlopun ilman pyhien tuomia pakotteita.

Hotellimme aula oli trendikäs ja nuorekas.

 

Tällaisesta huoneesta oli ilo herätä.

Pikavisiitti Osloon oli käymisen arvoinen, ihmiset olivat iloisia ja ystävällisiä, kaupunki oli siisti ja hyvin hoidettu, ravintolat tunnelmallisia ja ruoka erinomaista! Koska matkamme oli lyhyt emme lähteneet kaupungin ulkopuolelle seikkailemaan, vaikkakin kuuluisan kaunis junamatka kalastajakylä Bergeniin olisikin houkuttanut.

Metsästin tietenkin reissullani sisustusliikkeitä ja päällimmäisenä mieleeni jäikin GlasMagasinet- ostoskeskus, jonka useassa kerroksesta löytyi niin sisustus-, kukka-, elektroniikka- kuin vaatekauppojakin. Tämä oli hotellimme läheisyydessä Karl Johans Gate (pääkadun) ja tuomiokirkon nurkalla. 

Kay Bojesen designia GlasMagasinessa.

Löysin pääkadun läheisyydestä pari muutakin kauppaa jossa Oslossa matkaavien sisustajien kannattaa piipahtaa lyhyelläkin matkalla. Backe I Grensen on design tuotteiden kuten Hayn, Normann Copenhagenin, Cooee designin, Menun sekä Marimekon, Iittalan ja lukuisten muiden merkkien keidas.

Tämän design-tuotetaivaan vierestä löysin Suomalaisillekin tutun Granit-myymälän. Pakkohan siellä oli käydä ihastelemassa hieman edullisempia vaihtoehtoja sisustamiselle, kun arvostettujen muotoilijoiden jälleenmyyntiliikkeet oli jo koluttu. Suomen Granitissa en ole koskaan käynyt, mutta nettikaupassa kylläkin heidän valikoimaa ihastellut. Ja silmänruokaa kyllä riitti myymälässäkin! Mikäli en olisi ollut pelkkien käsimatkatavaroiden varassa, olisi mukaan kulkeutunut liikkeestä yhtä sun toista toimistohärpäkettä ja tekstiiliä.

Vierailu Granitissa oli ihana päätös lauantain kaupunkikierrokselle, jonka jälkeen nautimme auringosta terassilla kylmän huurteisen äärellä sekä TGI Fridaysissa hyvästä tunnelmasta ja ruuasta.

Perinteinen tuliainen/muisto reissuiltani on magneetti tai avaimenperä. Tällä kertaa kotiin kantautui kaksi magneettia, kortti, ja kannettavan laukku.

Toivottavasti tekin saitte nauttia pitkästä viikonlopusta kotona, festareilla tai reissussa!